Energie aanvragen nieuwe woning

Alles over verhuizen en energie aanvragen nieuwe woning

Wanneer je gaat verhuizen ben je vaak met een nieuw energiecontract voordeliger uit. Het merendeel van de mensen die gaat verhuizen gaan groter of kleiner wonen en/of hebben te maken met een andere gezinssamenstelling. Dit heeft vaak grote invloed op het energieverbruik. Een goed moment dus om Gaswaterlichtvergelijken.nl te raadplegen om te kijken of je nog het best passende energiecontract hebt. Hieronder vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen met betrekking tot verhuizen en energie aanvragen nieuwe woning.

Energie aanvragen nieuwe woning
Wanneer je verhuisd naar een grotere woning, dan is de kans zeer aannemelijk dat je meer gas en licht gaat verbruiken. Als je verhuisd van een hele oude woning naar een relatief nieuwe of zelfs nieuwbouw woning is deze vaak beter geïsoleerd. Je energieverbruik kan misschien gelijk blijven of zelfs wel dalen. Een andere gezinssamenstelling heeft uiteraard ook grote invloed op het energieverbruik. Als je het energieverbruik in je nieuwe woning niet weet, dan kun je op basis van onderstaande gemiddelden voor jouw gezinssamenstelling een betrouwbare vergelijking maken.

Eenpersoonshuishouden
Stroom: 1840 kWh
Gas: 1100 m³

Tweepersoonshuishouden
Stroom: 2930 kWh
Gas: 1300 m³

Klein gezin (2 ouders en 1 kind)
Stroom: 3590 kWh
Gas: 1550 m³

Gemiddeld gezin (2 ouders en 2 kinderen)
Stroom: 4040 kWh
Gas: 1600 m³

Groot gezin (2 ouders en 3 kinderen)
Stroom: 4520 kWh
Gas: 1800 m³

Je kunt op basis van deze vergelijking een aanmelding versturen voor het contract dat het beste bij je nieuwe woonsituatie past. Het blijft natuurlijk een schatting. Dit is echter voldoende om de best passende aanbieding te vinden bij deze verbruikscategorie. Je wordt immers door de energieleverancier altijd afgerekend voor je werkelijke energieverbruik en niet op basis van deze schatting.

Zelf je oude energiecontract opzeggen
Wanneer je via Gaswaterlichtvergelijken.nl een nieuw energiecontract afsluit voor je nieuwe woning dien je wel zelf het energiecontract van je oude woning op te zeggen. Je kunt ook je oude energiecontract langer door laten lopen. Dit is handig als je naast je nieuwe woning ook je oude woning nog van energie wilt voorzien voor als je nog aan het verhuizen bent.

Direct gas en licht vergelijken >