Opzegbaar energiecontract

Wat voor soort contact heb je momenteel? Is jouw energiecontract per maand opzegbaar of (nog) niet?

Het is van belang om te weten over wat voor soort energiecontract je momenteel beschikt. Als je huidige contract is afgelopen of als je een energiecontract voor onbepaalde looptijd hebt dan is je energiecontract per maand opzegbaar (de opzegtermijn van een energiecontract is 30 dagen). Je kunt dan direct een overstap aanvragen. Wanneer je voor de eerste keer wil overstappen, dan beschik je bijna altijd over een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt dan direct overstappen via Gaswaterlichtvergelijken.nl en honderden euro’s gaan besparen door via onze vergelijker een nieuw energiecontract af te sluiten.

Bestaan er ook tijdelijke energiecontracten? Is dit soort energiecontract per maand opzegbaar?
Tijdelijke energiecontracten bestaan. Dit tijdelijke energiecontract kan van pas komen als je bijvoorbeeld vaak voor je werk in het buitenland bent of een wereldreis gaat maken. De onderstaande energiecontracten zijn altijd vrij opzegbaar zonder dat hier extra kosten bij komen kijken.
Ook hier zit in de meeste gevallen wel een opzegtermijn van 30 dagen aan verbonden.
Je hebt de keuze uit 2 verschillende contracten, namelijk:

  • Contracten met een onbepaalde looptijd
  • Contracten met een bepaalde looptijd zonder opzegvergoeding

De energiecontracten met een onbepaalde looptijd hebben als nadeel dat de tarieven 2 tot 4 keer per jaar kunnen wijzigen. Je weet dus niet van tevoren hoeveel je elke maand betaalt. Daarentegen zijn ze altijd kosteloos opzegbaar. Dit is dus perfect wanneer je weet dat je jouw energiecontract stop wil zetten in de nabije toekomst. Deze energiecontracten zijn relatief duur in vergelijking met een 1-jarig energiecontract.

De energiecontracten met een bepaalde looptijd (meestal 1- of 3-jarige energiecontracten) zonder opzegvergoeding zijn momenteel alleen af te sluiten bij Greenchoice via Gaswaterlichtvergelijken.nl. Bij Greenchoice kun je altijd kosteloos jouw energiecontract voortijdig ontbinden.

Welk energiecontract past het beste bij mij?
Dit mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt kijken naar de lengte van het energiecontract met de daar bijbehorende energietarieven.
Je kunt jouw keuze ook baseren op welke energieleverancier het beste wordt beoordeeld en de mate van milieubewuste groene energie.

Direct gas en licht vergelijken >