Energieleveranciers vergelijken

EnergieFlexNuonEssentBudget Energie

E.ONVastelastenbondEnergiedirect.nlEngie

GreenchoiceHVC KringloopenergieNederlandse Energie MaatschappijOxxio

Pure EnergieQurrentVrijopnaam

Energieleveranciers vergelijken Nederland doe je gemakkelijk en snel op Gaswaterlichtvergelijken.nl.
Na het invullen van je verbruiksgegevens worden de goedkoopste energieleveranciers getoond. Je kunt in één oogopslag alle energieleveranciers vergelijken Nederland. De kosten die je ziet zijn de totale jaarkosten inclusief exclusieve actietarieven en welkomstpremies. Je kunt ervoor kiezen om energieleveranciers te vergelijken op duurzaamheid, contractduur en/of energietarieven.
De redenen om over te stappen van energieleverancier kunnen zijn: betere voorwaarden, een scherper tarief en/of een betere klantenservice.

Waarom de prijzen van energieleveranciers vergelijken Nederland?
Er zijn nog veel mensen die denken dat de gas en stroomtarieven bij alle energieleveranciers ongeveer hetzelfde zijn. Dit is allang verleden tijd!
Sinds 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd en mogen alle energieleveranciers zelf hun tarieven bepalen. De verschillen kunnen oplopen tot wel € 450,- per jaar. Energieleveranciers vergelijken Nederland is dus zeer aantrekkelijk als je geld wil besparen!

Energieleveranciers vergelijken Nederland en direct overstappen
Het aantal overstappers is de laatste jaren fors gestegen. De Autoriteit Consument & Markt heeft geconstateerd dat overstappers tot wel € 450,- op jaarbasis kunnen besparen. Sinds de liberalisering in 2004 is meer dan 50% van de Nederlanders minimaal 1 keer geswitcht van energieleverancier.

Hoe gaat een overstap in zijn werk?
Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je via Gaswaterlichtvergelijken.nl een nieuw energiecontact afsluiten met een hoge welkomstpremie en de laagste actietarieven. Als je op ‘’Bekijken’’ klikt word je rechtstreeks doorgestuurd naar de veilige omgeving van de energieleverancier zelf.
Hier staat de aanbieding uit onze vergelijker voor jou klaar. Vul dit formulier in, verder worden alle ingewikkelde zaken voor je geregeld.
Binnen 6 weken ben je volledig overgestapt zonder dat je 1 minuut zonder gas en stroom hebt gezeten.

14 dagen wettelijke bedenktijd!
Heb je gekozen voor een nieuw energiecontract, maar twijfel je toch nog over jouw keuze? Je hebt 14 dagen wettelijke bedenktijd om het energiecontract kosteloos te annuleren. Annuleren na deze 14 dagen is ook mogelijk, maar dan betaal je wel een opzegvergoeding.
De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende doorlooptijd van het energiecontract, met een maximum van € 250,-.

Energieleveranciers vergelijken Nederland met duidelijke informatie
De Autoriteit Consument & Markt is van mening dat wanneer de informatie van energieleveranciers duidelijker wordt er nog meer huishoudens gaan overstappen. Veel mensen denken nu nog dat het moeilijk is en veel tijd kost. Door een vergelijking te maken op Gaswaterlichtvergelijken.nl in combinatie met de informatie op de website is overstappen voor iedereen heel makkelijk te doen. In 5 tot 10 minuten tot wel € 450,- besparen.
Wie wil dit nou niet?

Hoe kan ik honderden euro’s besparen met energieleveranciers vergelijken Nederland?
Energieleveranciers vergelijken op Gaswaterlichtvergelijken.nl kan echt iedereen.
Klik op ‘’Gegevens wijzigen’’ en voer jouw postcode, huisnummer, huidige energieleverancier, soort meter en het stroom- en gasverbruik in.
Klik op ‘’Energievergelijking personaliseren’’ en de voor jou goedkoopste energieleveranciers worden getoond.
Stap over en begin direct met het besparen van honderden euro’s op jaarbasis.

Hoge welkomstpremies en exclusieve actietarieven
Als je via Gaswaterlichtvergelijken.nl een nieuw energiecontract afsluit profiteer je van een hoge welkomstpremie en het scherpste actietarief.
Dit komt omdat energieleveranciers hoge welkomstpremies en lage actietarieven aanbieden om zo hoog mogelijk in onze vergelijker te staan.
Op hun eigen website hoeven ze immers niet te concurreren met andere energieleveranciers dus is korting geven niet nodig.

Energie vergelijken op tariefsoort
De keuze voor vaste of variabele tarieven is strikt persoonlijk.

Een variabel tarief is gebaseerd op de gemiddelde olieprijs van het afgelopen half jaar. Als de verwachting is dat de olieprijs gaat dalen is het wellicht interessant om te kiezen voor een variabel tarief. Het variabele tarief zal dan ook dalen.
Dit geldt natuurlijk ook andersom. Variabele tarieven worden ieder half jaar aangepast.

Wil je zeker weten wat je het komend jaar gaat betalen, dan is een contract met vaste tarieven de beste optie.
Vaste tarieven zijn wat hoger om zo het risico van toekomstige prijsstijgingen te compenseren.

Energie vergelijken op duurzaamheid
Op Gaswaterlichtvergelijken.nl kun je ook vergelijken op duurzaamheid.
Stroom kun je filteren op: Groen uit NL van duurzame leverancier, Groen uit NL, CO2 gecompenseerd en grijze stroom.
Wat betreft gas heb je de keuze uit CO2 gecompenseerd en grijs gas.
Kies je voor een groene energieleverancier of een energieleverancier die helemaal geen groene energie aanbiedt.
Je bent helemaal vrij in deze keuze!

Direct gas en licht vergelijken >